Potvrđeno: Prekršaj pri preuzimanju Istrabenza

Bez autora
Mar 07 2012

Viši sud u Ljubljani u predmetu protiv šest pravnih osoba - Maksima, Finetola, Maksima Inesta, Daimonda, Fidina i NFD dokazao je da se radi o prekršaju odredbenih zakona o preuzimanju. Navedene tvrtke su u postupku preuzimanja Istrabenza sklopile takozvani sporazum o financijskom inženjeringu. Sporazum se odnosi na dogovor da će pet tvrtki preuzeti Istrabenz i kako će kasnije sve pakete dionica (četvrtinsko vlasništvo) otkupiti Maksima Holding. Sporazum Maksima Holding nije ispoštovao, jer se krajem 2008. godine počeo gurati špekulantski model preuzimanja Istrabenza, koji je slovenskom gospodarstvu i bankama ostavio ubitačan dio dugova.

Potvrđeno: Prekršaj pri preuzimanju IstrabenzaViši sud u Ljubljani u predmetu protiv šest pravnih osoba - Maksima, Finetola, Maksima Inesta, Daimonda, Fidina i NFD dokazao je da se radi o prekršaju odredbenih zakona o preuzimanju.

Navedene tvrtke su u postupku preuzimanja Istrabenza sklopile takozvani sporazum o financijskom inženjeringu.

Sporazum se odnosi na dogovor da će pet tvrtki preuzeti Istrabenz i kako će kasnije sve pakete dionica (četvrtinsko vlasništvo) otkupiti Maksima Holding. Sporazum Maksima Holding nije ispoštovao, jer se krajem 2008. godine počeo gurati špekulantski model preuzimanja Istrabenza, koji je slovenskom gospodarstvu i bankama ostavio ubitačan dio dugova.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik